Pracovní postupy při dojení

Pracovní postupy při dojení

Dojení je základním pilířem mléčného průmyslu, a proto při jeho procesu musíme mít jasně dané kroky, kterými dosáhneme stanovených cílů. Na toto téma bylo napsáno již mnoho a mnoho článků, přesto si však v MTS myslíme, že opakování je matkou moudrosti a že je prospěšné si čas od času připomenout a ucelit názor na to, proč vlastně něco děláme zrovna takto a na co tím máme vliv.
Pozornost při dojení je třeba věnovat nejen mléku, jako produktu samotnému, tak i dojnici. Kráva by do dojírny měla vstoupit v klidu a uvolněná. Cílem je podojit ji rychle a bezbolestně a předejít vzniku zranění a infekce mléčné žlázy. Získané mléko by mělo být vysoké kvality. Toho dosáhneme pouze při dodržení všech následujících kroků během dojení.

Pro zobrazení klikněte níže na odkaz, po kterém se otevře článek v PDF.

Pracovní postupy při dojení